Cultuursteden

Malaga

De tweede grootste stad van Andalusië groeit stilaan uit tot de nieuwe citytripbestemming. Je ontdekt er een bruisende mediterraanse metropool met een mooie kathedraal, gezellige winkelstraten, het geboortehuis van Picasso, het Picassomuseum en een futuristisch haven met een hedendaagse winkelpromeda ‘MuelleUno’ genoemd, vergezeld met vele gezellige terrasjes. Waag je zeker ook aan de klim naar het Castillo de Gibralfaro, het uitzicht over de stad is er adembenemend. Dat de stad de laatste tien jaar een enorme metamorfose heeft ondergaan, is een feit. Geen wonder dat ‘Het Nieuwe Málaga’ of nog beter ‘Het Barcelona van het Zuiden’ alles biedt om de populairste bestemming van het zuiden te zijn.

Nieuw 2019: Verken deze prachtige stad te voet met Nederlandstalige privégids: Trips2Malaga: Nadia Louisa de bezieler van de website en blog Trips2Malaga laat je graag kennismaken met haar passie : Málaga! Ze neemt je mee op je eigen tempo door deze bruisende stad!  Volgens jouw interesses maakt ze de rondleiding op jouw maat ! Zie je onderweg de schoenen van je dromen .. dan gaan we die toch wel kopen zeker! Ze toont je alle belangrijkste bezienswaardigheden en vertelt je tijdens het verorberen van  een “churros” over de tradities van de Malagueños. Er wordt onderweg gestopt voor een tapa met een verkoelend drankje om te eindigen op een unieke plek!  Nieuwsgierig ?  Boek vandaag nog jouw op maat gemaakte rondleiding in Málaga!  Info ter plaatse of via contact.

Dit alles is nog een reden te meer om deze stad een bezoekje te brengen.

Granada

Granada is een must om te bezoeken. In de oude stad kan men gezellig wandelen in een wirwar van steile straatjes van het Albaicin, in de winkelstraatjes rond de kathedraal slenteren en op een leuk terrasje van een of ander pleintje even uitblazen.

Alles is slechts een voorproefje voor dat ene bouwwerk waarvoor iedereen naar Granada komt: Het Alhambra. Geen enkel monument in Spanje heeft in de loop der eeuwen zo’n aantrekkingskracht uitgeoefend op reizigers en historici. Het mag gerust een wonder heten dat het paleis, fort en de tuinen (Generalife) nog steeds ‘het best bewaard gebleven middeleeuwse Arabische paleiscomplex ter wereld’ kunnen worden genoemd.

Wie het ‘sprookjesachtige’ Alhambra wil bezichtigen, kan het best tot twee maanden op voorhand de toegangstickets online bestellen met een kredietkaart. Dit is een zeer handig systeem. Met diezelfde betaalkaart kan men bij de ingang in één van de grote gele automaten de inkomkaarten laten uitprinten. Hieronder de site om tickets online te bestellen:
– Tickets online

Zie ook: zeven dagenarrangement

Antequera

Antequera is de dichtstbijzijnde cultuurstad (zie ook rubriek ‘cultuursteden’). De stad is gekend als één van de oudste Spaanse steden met heel veel kerken. Antequera’s elegante Plaza San Sebastían is een goed beginpunt voor uw verkenning van stad. Vanaf het kasteel heeft u een mooi panorama over de stad. De rots ‘de slapende vrouw’ kunt u zowat vanuit alle kanten bewonderen. Breng ook een bezoekje aan de mooie antieke stierenarena.

Net buiten de stad komt men tot bij drie reusachtige prehistorische dolmens (‘Dolmen de Menga’, ‘Dolmen de Viera’ en wat verderopgelegen ‘Romeral’).

Cordoba

Alleen al om de wereldberoemde Mezquita of De Grote Moskee te zien is een uitstap naar Córdoba gerechtvaardigd. De wonderschone, meer dan duizend jaar oude moskee is de grootste trekpleister.

Córdoba is wit, oogverblindend wit. De Andalusische zon weerkaatst op de gevels. De huizen houden hun koele, kleurrijk betegelde patio’s verborgen. Een erfenis van de Moren, die van Córdoba in de tiende eeuw de hoofdstad van al-Andalus maakte.

Córdoba is de heetste stad van Spanje. In juli en augustus blijft het kwik overdag zelden onder de 35°C. De ideale maanden om de stad te bezoeken zijn maart, april, mei, oktober en november.

Ronda

Graag willen wij we u waarschuwen: voor je het weet, steelt Ronda uw hart. De wonderbaarlijke ligging van Ronda, hoog boven de kloof El Tajo is een must. Het witte adelaarsnest op 740 meter wordt middendoor gesneden door een duizelingwekkend ravijn en heeft een onweerstaanbare historische charme.

Trek je wandelschoenen aan en slenter door de doolhof van smalle straatjes en malse pleintjes. De stad herbergt ook de oudste en meest prestigieuze arena voor stierengevechten.

Sevilla

Met haar sierlijke gebouwen, paardenkoetsjes en brede straten waar sinaasappelbomen schaduw bieden, doet Sevilla zonder meer romantisch aan. In Sevilla is de siësta heilig en de ‘tapastour’ goddelijk. Het afstruinen van tapasbars is hier, meer dan waar ook in Spanje, een echte levenskunst. Wie met de tapasbars als leidraad door de stad kuiert, maakt eigenlijk vanzelf een fijne stadswandeling.

Doordat de bars kriskras doorheen Sevilla liggen, komt u vanzelf in elk stadsdeel. Door over de brug Puente de Isabel II te lopen en het grote plein Plaza Nueva over te steken, kunt u zo de kathedraal met de toren La Giralda en het Moors paleis Alcázar bewonderen.

Het historisch centrum, met de oude joodse wijk Barrio de Santa Cruz, is wellicht de meest sfeervolle wijk van de stad. Sevilla is groot. Toch liggen de stadswijken op loopafstand van elkaar. U kunt ook met een taxi van de ene naar de andere kant van de stad. Een ritje van een klein kwartier kost ongeveer vijf euro. Verken het Louisapark en het mooiste plein ‘Plaza España’ per koets. Een privérit kost ongeveer 50 euro.

Net zoals in de stad van Cordóba kan het in de stand van Sevilla in de zomer tot 50°C worden.

Recencies van onze gasten