Ontspanning

Luxe-Catamaran

Voor een onvergetelijke halve dag chill-out op zee, paella klaargemaakt aan boord en zwemmen in zee mits geluk tussen de dolfijnen. Reserveren op voorhand is aan te raden, via contact.

Hamman Al Andalus (Málaga)

In het historisch centrum kan je terecht voor een relaxerend warmbad tot een uitgebreid arrangement met o.a. massage en/of traditionele kessa. Ga terug in de tijd en laat je betoveren door lavendelgeur en Arabische klanken in de magie van het Moors badhuis. We beschikken over flyers met speciale voorwaarden. Meer info ter plaatse of reserveren via contact!

Evenementen

El Paso de Riogordo en Semana Santa de Riogordo
Riogordo is bekend voor zijn jaarlijks openluchtspektakel die sinds 1951 met meer dan 500 mensen uit het dorp gespeeld wordt. Onze zoon Cédric deed al viermaal aan dit evenement mee. In meerdere scenes worden het lijden en de dood van Jezus nagespeeld. Alles wordt live gespeeld met zoveel emoties om kippenvel van te krijgen.

Het toneelstuk speelt zich af op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag om 16 uur op een heuvel van meer dan 8000m².

Dit zou iedereen gezien moeten hebben, ongeacht de geloofsovertuiging! Lees meer op de officiële site: El Paso de Riogordo. Tijdens de Goede Week op Vrijdag en op 15 augustus kunt u ook de processie bij wonen. Bekijk de foto’s van Semana Santa Riogordo 2014. Lees meer op de officiële site: El Paso de Riogordo

Een stierengevecht bijwonen
In onze provincie kunt u o.a. naar de Stierenarena van Málaga, Antequera, Ronda, Marbella, Fuengirola en Estepona. Boek de tickets op voorhand via de officiële site ! Wie geen stierengevecht wil meevolgen, kan gewoon de arena bezoeken. In Ronda is er een prachtig museum met info en attributen van de grootste artiesten!

Een voetbalwedstrijd bijwonen of het stadium bezoeken
Onze hacienda ligt op een halfuurtje rijden van het Rosaleda-stadium. Het voetbalstadium van Cf Málaga is meer dan een bezoekje waard. Vier keer per halve dag kunt u het stadion met Engelstalige/Spaanse begeleiding bezoeken. Kostprijs volwassenen: 10 euro en voor kinderen: 5 euro. Misschien speelt er wel een match tijdens u verblijf en wenst u dit graag bij te wonen. Tickets voor voetbalwedstrijden kunt u bestellen via Ticketmaster.

Puerto Banús/Marbella

Klaar voor een portie blingbling? Dan moet je in Puerto Banús zijn. Deze jachthaven nabij Marbella is de favoriete speeltuin van Arabische oliesjeiks en dat is eraan te zien: zowat elk groot modehuis heeft er een winkel, die vaak tot middernacht open blijft. Dit is een plek waar rijkdom ongegeneerd geëtaleerd wordt: je ogen kunnen maar niet kiezen tussen de hallucinant grote jachthaven in de haven en de peperdure auto’s op de parkings.

Langs de haven zijn er ontelbaar veel glamourreuze restaurants. U kunt er lekker lunchen in het Italiaans restaurant ‘Picasso’. Het biedt een ruime kaart aan en is omwille van zijn prijs/kwaliteit zeker een aanrader. Het bevindt zich centraal recht tegenover de haven. Puerto Banús is dus niet meteen ‘het echte Spanje’.

Op vijf minuten van de Puerto Banús vindt u Marbella. Marbella is de moundaine badplaats aan de Costa del Sol. Het oude centrum en de esplanade met de sculpturen van de beroemde surrealistische kunstenaar ‘Dalí’ zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Parkeren kan onder de esplanade in parking ‘Del Mar’.

Mijas

Als ik het woord ‘Mijas’ hoor, denk ik meteen aan: ezelstaxi, lederwaren, tot rust komen in de grot en enkele trendy tapabars,… Mijas is een wit hooggelegen dorp met prachtige uitzichten en het voelt net iets anders aan. Voor de authenticiteit komt u beter niet hierheen, wel voor een dagje ontspanning in één van de meest toeristische witte dorpjes van Málaga.

Recencies van onze gasten