Lekker eten

Ontbijt

We trakteren onze gasten elke ochtend met een heerlijk ontbijt met o.a. diverse broodsoorten, ontbijtgranen, granola, plaatselijke kaas en plaatselijke ham en andere vleeswaren, eitje naar wens/suggestie-eitje, huisbereide confituren, chocopasta, vers gesneden fruit (als het kan uit eigen boomgaard tijdens seizoen), smoothie, yoghurt, heerlijke koffie, verse thee van de dag, vers geperst fruitsap (van onze eigen sinaasappelen: volgens het seizoen), een hartigheidje of zoetigheidje van het huis en nog veel meer!

Het ontbijt wordt in buffetvorm gepresenteerd.  Met het uitzicht om ‘U’ tegen te zeggen, is ontbijten bij Hacienda Riogordo een unieke belevenis.

Ons overheerlijk uitgebreid ontbijt is inbegrepen in de kamerprijs. Dieet: lactose- glutenvrij en andere zijn mogelijk op aanvraag. Als extra service, op aanvraag, bieden we gratis een ontbijtpakket aan voor onze gasten die extra-vroeg uitchecken en/of heel vroeg op uitstap willen vertrekken.

Lekker uit eten

De streek biedt een waaier aan mogelijkheden om de plaatselijke keuken te proeven.

Onze B&B ligt op wandelafstand (1km) van het dorp Riogordo, waar u voldoende kleine eetgelegenheden (tapabars) aantreft. Het dorp is niet toeristisch. Hier eet u tussen de locals, voor een prikprijsje.
Binnen de straal van 5 tot 20 minuten rijden is er een ruim aanbod aan Spaanse bars/restaurant. Wij verklappen uiteraard met plezier waar onze geliefkoosde restaurants gelegen zijn. Ieder kamer beschikt over een info-map. Eén van de toppers zijn: ‘dorada en sal’ (Dorade in de zoutkorst gebakken).

De gazpacho wordt zeer gewaardeerd tijdens de zomermaanden. Een variant op de klassieke gazpacho is de “porra ” uit Antequera.

Typisch voor Riogordo zijn de ‘caracoles’ (slakken). Tijdens de feesten eind mei, begin juni kunt u deze lekkernij uit ons dorp proeven!

Lekker ter plaatse

Naast een waaier aan mogelijkheden om in de buurt de specialiteiten van de streek te proeven, organiseren wij op geregelde tijdstippen een gezellige en culinaire avond met plaatselijke specialiteiten bereid met de beste producten van de streek.

We beschikken over een kwalitatieve witte, rode, roséhuiswijn en cava tegen een democratische prijs! Voor de wijnliefhebber ligt er steeds een exclusieve wijn uit onze regio (Axarquía-Ronda) in de wijnkast klaar.  Verder beschikken we over een honesty-bar met een ruime variatie aan gekoelde nationale en internationale dranken.  

Onze eigen olijfolie

We beschikken naast vele amandelbomen, druivenranken, en andere over een hondertal olijfbomen, voornamelijk van het verdial-ras. De zachte smaak, een gezonde bodem, een ideaal klimaat met een perfecte luchtvochtigheid zijn slechts enkele ingrediënten voor onze geliefde olijfolie. Voeg er het ecologisch aspect en de zeer lage zuurtegraad (gemiddeld 0,09-0,15) aan toe, dan mogen we met trots zeggen dat ons vloeibaar goud absoluut topkwaliteit is. Wilt u meer weten over Olijfolie Hacienda Riogordo Extra Virgin Superieur Ecologisch, stuur dan een bericht via contact.

Recencies van onze gasten