Actief

Wandelen ter plaatse vanaf onze B&B

Vanuit Riogordo vertrekken drie wandelroutes: Ruta de la Sierra (9540m), Ruta del Río (7100m) en Ruta de los Tajos (6900m). Voor de geïnteresseerden die onmiddellijk te voet wensen te vertrekken vanaf ons domein, hebben wij zeven wandelingen uitgestippeld. Wandelmappen en wandelGPS hebben we voor onze wandelliefhebber ter beschikking:

 1. El Pueblo: 4 km: niveauverschil 100 m
 2. El Rio: 5 km: niveauverschil 133 m
 3. El Campillo: 7 km: niveauverschil 72 m
 4. Puerto Sabar: 10 km: niveauverschil 185 m
 5. Los Tajos: 11 km: niveuaverschil 245 m
 6. El Gordo: 11 km: niveauverschil 232 m
 7. Doña Ana: 14 km: niveauverschil 360 m

Wandelen in de omgeving

El Torcal

Het natuurpark El Torcal, dichtbij onze hacienda, biedt niet alleen een prachtige natuur, maar beschikt ook over een rijk verleden.  Tijdens de wandeling kan men naast fauna en flora, ook naar fossielen, op zoek gaan.  Ooit was dit gebied zee en vormde het zeewater meer dan 150 miljoen jaar geleden zachte rotsen.  Het park is sinds 1929 een beschermd natuurgebied.

Rivierwandeling: El Chillar in Nerja

Deze verfrissende wandeling is ideaal om tijdens de warmste zomermaanden te stappen.  

Caminito del Rey
Overtref uzelf en neem de uitdaging aan om ooit het gevaarlijkste wandelpad in de wereld te betreden. Vandaag is het pad aangepast aan het wandeltoerisme en is het niet meer risicovol.  Geniet van de spectaculaire uitzichten tussen de kloven van El Chorro. Hang 100 meter boven de rivier ‘Gaudalhorce’ en loop van Ardales tot Álora.  Reserveren is noodzakelijk. Klik HIER om tickets te bestellen op de officiële site van Caminito del Rey.  Wees snel, want de tickets zijn snel uitverkocht.

La Maroma (de hoogste berg in onze streek Axarquía) beklimmen: hoogte 2068 m

Startpunt via de gemakkelijkste toegang: Robledal: een hoogplateau-gebied in de buurt van Zafarraya, gelegen aan de noordelijke kant van de berg op een hoogte van ruim 1000 m.  Deze wandeling duurt ongeveer 7 uur, is 16 km lang met een hoogteverschil van 1000 m.  Het is best wel een pittige wandeling, maar het loont echt de moeite.

 

Fietsen

Mountainbike/koersfietsen (in de omliggende bergen)
De mooie, bergachtige omgeving is de plaats bij uitstek voor beoefende mountainbikers/wielrenners.  Voor een ontspannende fietstocht raden we de kustlijn van Torre del Mar tot Nerja of van Torre del Mar tot Málaga aan.  Voor het huren van een koersfiets, een E-bike of een andere (stad) fiets raden we ten zeerste https://www.bike-to-the-future.com/ aan het busstation in Torre del Mar aan.  Hier wordt u op een vriendelijke en professionele manier door West-Vlamingen bediend.

Fietstour Málaga
De stadstour met Nederlandstalige gids is een absolute topper. Een tapastour of een birds ’n bikes behoren ook tot de mogelijkheden. Reserveren kan op voorhand via contact.

 

Op ons domein

Jeu de Boules / Pingpong / Zwemmen
Op ons domein kunt u gebruik maken van een professionele petanque baan en van onze pingpongfaciliteit: ideaal als ontspanning of voor de echte liefhebbers! Baantjes trekken in ons zwembad (15m) behoort zeker ook tot de mogelijkheid.

Golf (binnen de straal van 30-45 minuten)

O.a. Baviera Golf: Velez Malaga / Parador Malaga Golf en Club Guadelhorce Club de Malaga: Málaga / Antequera Golf

Kinderen

 • Natuurpark El Torcal: wandelend op zoek gaan naar fosielen
 • Kindvriendelijk shoppen, eten en spelen in het winkelparadijs ‘Plaza Mayor’ met o.a. bowling, bioscoop, trampolines, …
 • Aquaparken: AquaVelis in Torre del Mar en Aqualand in Torremolinos
 • Aquarium: Sea Life in Benalmádena
 • Krokodillenpark: Crocodile Park in Torremolinos
 • Exotische vogels: Parque El Retiro in Churrriana bij Málaga
 • Attractiepark: Tivoli World in Benalmádena
 • Spelen op één van de vele stranden aan de Costa del Sol
 • Ter plaatse in de B&B: zwemmen in het zwembad, pingpong spelen en/of samen een gezelschapsspelletje spelen.
 • Stroomopwaarts wandelen door de rivier (Rio El Chillar) in Nerja.

Reizen met Kinderen: lees ook eens de Blog van Erika Van Tielen met boordevol tips!: Erika gaat op reis met haar gezin. Viva Andalucía!

Recencies van onze gasten