Actief

Wandelen ter plaatse

Vanuit Riogordo vertrekken drie wandelroutes: Ruta de la Sierra (9540m), Ruta del Río (7100m) en Ruta de los Tajos (6900m). Voor de geïnteresseerden die onmiddellijk te voet wensen te vertrekken vanaf ons domein, hebben wij vijf wandelingen uitgestippeld. Wandelmappen en wandelGPS hebben we voor onze wandelliefhebber ter beschikking.

Wandelen in de omgeving

In de nabijgelegen natuurparken Montes de Málaga en El Torcal kan men verschillende wandelpaden volgen of een dagje wandelen stroomopwaarts door de rivier El Chillar in Nerja.

Caminito del Rey
Overtref uzelf en de uitdaging aan om het gevaarlijkste wandelpad in de wereld te betreden. Geniet van spectaculaire uitzichten tussen de kloven van El Chorro. Hang 100 meter boven de rivier ‘Gaudalhorce’ en loop van Alora tot Campillos of omgekeerd (foto 5). Reserveren is noodzakelijk. Klik HIER om tickets te bestellen op de officiële site van Caminito del Rey, of reserveer tickets met gids en verzekering via Aloratur.

Geocaching (In onze buurt zijn er tal van caches)
op zoek gaan naar een cache (schat). Dit is een kleine waterdichte doos met een logboek. Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser via internet de locatie bekend aan andere geocachers. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak voorwerpen ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten…Lees meer via de site: Geocaching.be.

Fietsen

Mountainbike/koersfietsen (in de omliggende bergen)
De mooie, bergachtige omgeving is de plaats bij uitstek voor beoefende mountainbikers/wielrenners. Dit is minder geschikt voor beginners.  Voor het huren van een professionele koersfiets kunt u terecht bij https://biciterraneo.com/nl/ en voor het huren van een E-bike en andere (stad) fiets raden we ten zeerste https://www.bike-to-the-future.com/ aan.

Fietstour Málaga
Het hele jaar door kan er langs de kust van Málaga en in het stadscentrum gefietst worden. Wij werken samen met Malaga Bike Tours. De topper is de stadstour met Nederlandstalige gids. Een tapastour of een birds ‘n bikes behoren ook tot de mogelijkheden. Reserveren kan op voorhand via contact.

Nieuw 2019: 5 *E-bike Tours 
Houdt u van leuke plekken ontdekken, lekker eten & drinken, een sportieve dag per E-bike vergezeld van een professionele Nederlandstalige gids, dan is dit beslist iets voor u.  Voor ieder wat wils: keuze uit maar liefs vijf verschillende tours: Ruta de Tapa, Ruta Historica, Ruta Tierra Y Mar, Ruta Culinaria en Ruta Hermosas vistas.  Prijzen, info en/of reserveren ter plaatse in de B&B of via de site: https://ebiketourstorredelmar.es/nl/#tours  met vermelding ‘B&B Hacienda Riogordo’.  

Op ons domein

Jeu de Boules / Pingpong / Zwemmen
Op ons domein kunt u gebruik maken van een professionele petanque baan en van onze pingpongfaciliteit: ideaal als ontspanning of voor de echte liefhebbers! Baantjes trekken in ons zwembad (15m) behoort zeker ook tot de mogelijkheid.

Golf (binnen de straal van 30-45 minuten)

O.a. Baviera Golf: Velez Malaga / Parador Malaga Golf en Club Guadelhorce Club de Malaga: Málaga / Antequera Golf

Kinderen

  • Natuurpark El Torcal: wandelend op zoek gaan naar fosielen
  • Kindvriendelijk shoppen, eten en spelen in het winkelparadijs ‘Plaza Mayor’ met o.a. bowling, bioscoop, trampolines, …
  • Aquaparken: AquaVelis in Torre del Mar en Aqualand in Torremolinos
  • Aquarium: Sea Life in Benalmádena
  • Krokodillenpark: Crocodile Park in Torremolinos
  • Exotische vogels: Parque El Retiro in Churrriana bij Málaga
  • Attractiepark: Tivoli World in Benalmádena
  • Spelen op één van de vele stranden aan de Costa del Sol
  • Ter plaatse in de B&B: zwemmen in het zwembad, pingpong spelen en/of samen een gezelschapsspelletje spelen.
  • Stroomopwaarts wandelen door de rivier (Rio El Chillar) in Nerja.

Reizen met Kinderen: lees ook eens de Blog van Erika Van Tielen met boordevol tips!: Erika gaat op reis met haar gezin. Viva Andalucía!

Recencies van onze gasten